Onderzoeksbibliotheek

Aantal resultaten: 36

8 april 2012 door UWV, CBS, EIM in categorie Arbeid

Dit prognoseonderzoek, van het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen met ondersteuning van CBS en EIM, geeft een beeld van de verwachte vraag naar arbeid door werkgevers en het aanbod van arbeid door werknemers in Nederland. Ook worden de discrepanties tussen vraag en aanbod geanalyseerd: het aantal vacatures en werkzoekenden. Enkele conclusies uit het rapport:

4 november 2013 door Gemeente Utrecht in categorie Arbeid

Het rapport ‘ZZP’ers in Utrecht’ is gebaseerd op een uitgebreid onderzoek onder ruim 1.000 zzp’ers in Utrecht waarin de huisvestings- en inkomenssituatie van zzp’ers is onderzocht. De meeste zzp’ers voeren het bedrijf vanuit huis en willen dit ook graag blijven doen. Bij de zpp’ers die graag externe ruimte huren is de kleine vaste ruimte met een kort contract favoriet. Daarbij is er veel behoefte aan wijk-gebonden werkplekken.

6 november 2013 door CBS, TNO in categorie Arbeid

Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt biedt een overzicht van de arbeidsmarkttransities van de Nederlandse bevolking en een grondige analyse van de arbeidspositie van werkenden in de flexibele schil van de arbeidsmarkt. Enkele uitkomsten uit het onderzoek:

8 november 2013 door UWV in categorie Arbeid

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gaat in het rapport ‘Arbeidsmarktprognoses 2013-2014’ in op de verwachtingen de voor de arbeidsmarkt in de komende jaren. Naast de nationale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt heeft het UWV ook de regionale ontwikkelingen van de arbeidsmarkt in 2013-2014 in kaart gebracht (zie pag. 41-52).