EBU Research

Als onderdeel van de Economic Board Utrecht houdt EBU Research zich bezig met de monitoring van de economie van het ‘EBU-werkgebied’. Hieronder vallen alle 26 gemeenten binnen de provincie Utrecht en de gemeente Hilversum (Noord-Holland). Naast het monitoren van economische kerngegevens zoals banen, vestigingen en economische groei voert EBU Research ook sectorspecifiek/domeingericht onderzoek uit (Gamesmonitor, Monitor Groen Geld Verdienen). Bovendien volgt EBU Research trends in (regionale) economie, ondernemerschap en innovatie; die vinden hun weg naar de halfjaarlijke trendanalyses.

De volgende onderwerpen worden door Research uitgevoerd / bijgehouden:

Barometer
De Barometer biedt een actueel overzicht van de economie van de provincie Utrecht. De gegevens worden real-time bijgewerkt en waar mogelijk worden regionale ontwikkelingen vergeleken met landelijke ontwikkelingen. De barometer gaat in op verschillende onderwerpen waaronder: economische groei, omzetverwachting en vacatures. Daarnaast geven de interactieve online factsheets inzicht in de werkgelegenheidsontwikkeling van de provincie Utrecht in vergelijking met Nederland. En worden er factsheets bijgehouden voor de 26 gemeenten. Naar de Barometer

Onderzoeksbibliotheek
De onderzoeksbibliotheek is een online bibliotheek waar onderzoeken, monitors en factsheets over de Utrechtse economie overzichtelijk beschikbaar worden gesteld op thema’s als kerncijfers, arbeidsmarkt, innovatie en sectorstudies. Regelmatig worden er nieuwe onderzoeken toegevoegd zodat u altijd op de hoogte bent van de meest actuele regionale economische feiten en cijfers. EBU Research volgt hiervoor o.a. de planbureaus van de rijksoverheid (CPB, PBL, SCP) en de EU, adviesorganen (zoals WRR, RLI), economische en statistische bureaus (CBS, Eurostat). Daarnaast laat EBU Research zelf ook onderzoek uitvoeren en werkt ze samen met andere onderzoekstrajecten (zoals PAR). Naar de Onderzoeksbibliotheek

Onderzoeksnieuwsbrief
Maandelijks verschijnt de onderzoeksnieuwsbrief met actuele onderzoeken over zowel nationale als regionale economie. U kunt zich hier abonneren op onze nieuwsbrief. Vink vervolgens bij "Geïnteresseerd in:" tenminste Research aan.

EBU College
EBU Research organiseert regelmatig EBU Colleges. Voor deze colleges nodigen wij wetenschappers/onderzoekers uit om hun kennis en visie op een regionaal-economisch thema tijdens een (werk)college te delen met beleidsadviseurs, bestuurders en ondernemers. Ons doel is om het denken over regionale innovatie in beweging te brengen en te houden.